blev det til i dag, når jeg nu havde haft fridag i går.
Oliventræerne står nu uden oliven, de er høstet, eller faldet af, da det har/er et dårligt olivenår pga vejret. En tredjede blev modne og mange af dem faldt af, en tredjede nåede kun at være grønne og en tredjedel rådnede pga al den væde vi har haft. Så alt i alt blev det en lidt trist høst. Begyndte at plukke inden jul, og suttede så her for en uge siden.
Da jeg sorterer og ikke vil lave olie af dårlige frugter, blev det kun til 30 kg. Men det blev da alligevel til 5 dejlig jomfruolie.
For at få sin egen olie og presse, skal man have mindst 150 kg, så jeg lægger altid mine oliven sammen med min havemands, han sprøjter nemlig heller ikke sine træer. Derfor er vi sikre på, at det er den rene vare vi får.
Og nu går klipningen ind. Det er en hel videnskab, som jeg forsøge at sætte mig ind i ved at læse om det. Men svært at omsætte til fakta. Når man nu står foran en stort dejigt træ med masser af grene og skud, hvor skal man så begynde og ende.
Det blev da alligevel til det meste af et træ i dag, men jeg er også langsom til det, da jeg tænker meget over hvad jeg skærer væk. Vil jo gerne have smukke træer, men også træer der giver frugter.
Der er to forskellige måder at kippe træerne på, enten som prydtræer eller som frugttræer, - men jeg vil gerne have mine til begge dele! Og det går jo nok ikke rigtig sådan.
Oliventræerne står nu uden oliven, de er høstet, eller faldet af, da det har/er et dårligt olivenår pga vejret. En tredjede blev modne og mange af dem faldt af, en tredjede nåede kun at være grønne og en tredjedel rådnede pga al den væde vi har haft. Så alt i alt blev det en lidt trist høst. Begyndte at plukke inden jul, og suttede så her for en uge siden.
Da jeg sorterer og ikke vil lave olie af dårlige frugter, blev det kun til 30 kg. Men det blev da alligevel til 5 dejlig jomfruolie.
For at få sin egen olie og presse, skal man have mindst 150 kg, så jeg lægger altid mine oliven sammen med min havemands, han sprøjter nemlig heller ikke sine træer. Derfor er vi sikre på, at det er den rene vare vi får.
Og nu går klipningen ind. Det er en hel videnskab, som jeg forsøge at sætte mig ind i ved at læse om det. Men svært at omsætte til fakta. Når man nu står foran en stort dejigt træ med masser af grene og skud, hvor skal man så begynde og ende.
Det blev da alligevel til det meste af et træ i dag, men jeg er også langsom til det, da jeg tænker meget over hvad jeg skærer væk. Vil jo gerne have smukke træer, men også træer der giver frugter.
Der er to forskellige måder at kippe træerne på, enten som prydtræer eller som frugttræer, - men jeg vil gerne have mine til begge dele! Og det går jo nok ikke rigtig sådan.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar